Prematüre Bebeğin Gelişimi
Prematüre bebekler, 37 haftadan önce doğan bebeklerdir. Bu bebeklerin doğum süreleri, gelişimlerini doğrudan etkileyen faktörlerdir. 8 aylık bebekler daha hızlı gelişim gösterirken 7 aylık bebeklerin gelişmesi için daha fazla zaman gerekir. Erken doğan bebekler gelişimleri düzenli olarak takip edilmesi gereken bebeklerdir.
Prematüre bebeklerin gelişimlerini takip edebileceğiniz büyüme eğrileri vardır. Bu eğriler, doğum süresinden başlayarak gelişme dönemlerine kadar takip edilir. Doktor ve hemşireler tarafından takibi yapıldığı için sağlıklı bir gelişim göstermesi için gerekli tedaviler uygulanır. Prematüre bebek gelişimi bir süre anne karnında olması gereken olgunluğa erişmesi için takip edilir. Bu süreden sonra normal zamanında doğan bebeklerle aynı düzeyde gelişirler.
Prematüre Bebek Kaç Kilo Olmalıdır?
Prematüre bebekler, beslenmesine dikkat edildiğinde günde 25-30 gram kadar kilo alırlar. Mama ile beslendiğinde daha hızlı kilo alır ancak hızlı kilo artışı sağlıklı değildir. Erken doğan bebeklerin 6.000 ile 10.200 gram arasında olması normaldir. Kilo artışı, boyu ile orantılı olmalıdır. Sadece bebeğin kilosuna odaklanmadan, gelişim tablolarına göre kontrol sağlanmalıdır.
Prematüre Bebekler Haftada Kaç Gram Büyürler?
Prematüre bebek, öncelikle anne karnında ulaşması gereken fiziksel olgunluğa ulaşmalıdır. Bu sürede, normal doğan bebeklerden daha hızlı gelişirler. Boyları ve kiloları hızlı artar ve normal seyrine ulaştığında yaşıtlarına ulaşır. Bebeklerin haftada 0,8 cm kadar uzaması gerekmektedir. Boy artışı ile birlikte kilo takibi yapılarak normal olup olmadığı kontrol edilir.
Prematüre Bebek Özellikleri
Normal zamanından önce doğan bebekler, yaşıtlarına yetişir ve normal bir çocukluk geçirir. Bebeklerde görülen sağlık sorunları, günümüzde tedavi edilmekte ve birçok Prematüre Bebek hayatına sağlıklı bir şekilde devam etmektedir. Prematüre bebekler, ilk 3 ay hızlı gelişir ve daha sonra gelişimi normal seyrinde devam eder.