Karaciğer, vücudun toksinlerinin temizlendiği hayati organlarından biridir. Vücudun metabolizması için gerekli maddelerin depo kaynağı da olan bir organdır. Hepatit ise karaciğerin enfeksiyonu demektir. Bu enfeksiyon birçok bakteri ve virüsle oluşabilir. Ancak en sık görülenleri hepatit a, b, c, d ve e virüsleridir. Herhangi bir enfeksiyon etken tarafından oluşabileceği gibi hepatit enfeksiyon dışı nedenlerle de gelişebilmektedir. Toksik etkenlere maruziyet, metabolik sistemde bozukluklar ve sistemik bozukluklar hepatite neden olabilirler. Metabolik sistemdeki bozukluklara örnek olarak diyabet hastalığı, orak hücreli anemi hastalığı ve tiroit hastalıkları örnek verilebilir. Bunların yanında birçok ilaç karaciğerden itrah (boşaltım) olur, bu boşaltım sırasında karaciğer yapısında bozulmalar yaşanabilir. Karaciğerden itrah edilen antibiyotikler ve ilaçların uygunsuz kullanımı hepatite neden olabilir. Hepatit hastalığı bulaşıcı bir hastalık olduğundan her yaşta görülebilen bir hastalıktır. Genelde hastanede ve laboratuvarda çalışanlar, yurt gibi toplu alanlarda yaşayanlar, halkın kullanımına açık tuvaletleri kullanan kişilerde, temizliğinden emin olunmayan suları içenlerde ve damar içi madde kullanan kişilerde görülme riski artmaktadır.
Sağlıktan
22 Ağustos 2022 - 20:00
Hepatit Tipleri Nelerdir? Hepatit Tedavisi Nasıl Yapılır?
Karaciğer ile bağlantılı olan hepatitin tipleri nelerdir? Hangi hepatit tipi kendini nasıl belli eder? Hepatit tiplerinin tedavisi nelerdir? Bu hastalık tipleri ölümcül müdür?
Sağlıktan
22 Ağustos 2022 - 20:00
# hepatit c aşısı# hepatit b aşısı# hepatit a aşısı# hepatit# hepatit a# hepatit b# hepatit c# hepatit d# hepatit belirtileri
EDİTÖR

Dokuz Eylül Üniversitesi Mezunu, Evli 2 çocuk annesiyim. Uzun süre araştırdığım Sağlık ve Anne & Çocuk haberleri üzerinde yazı yazmaktayım.
İlginizi Çekebilir