Göz Alerjisi Belirtileri
Göz alerjisi olan kişilerde gözde devamlı kaşınma hissi görülecektir. Gözün beyaz kısmında kanlanma, bölgesel ve tümüyle kırmızı görüntü de diğer belirgin durumlardan biridir. Göz alerjisi olan durumlarda göz çevresinde de kızarıklık ve hassasiyet olacaktır. Göz kenarları kolayca kızarabilir ve hassasiyet yüksektir. Şişlik, akıntı önemli diğer belirtiler arasındadır.
Göz Alerjisine Ne İyi Gelir Evde Ne Yapılır?
Göz alerjisi olan kişilerin öncelikle o bölgeye elle teması kesmesi gerekmektedir. Ilık suyla göz çevresi yıkanmalı, sabun veya diğer temizleyicilerden arındırılması sağlanmalıdır. Su, alerjiye neden olan maddelerin ilerleme hızını azaltacaktır.
Göz çevresine iyi gelen bir diğer pratik ev çözümü limonlu ılık sudur. Temiz bir pamukla, kulak çubuğuyla limonlu suyu hassasiyet olan yerlere sürebilirsiniz.
Bitkisel çözümler konusunda evde bulunan bazı malzemeler göz yanması hissini kaşınmayla beraber azaltabilir. Gözün kenar kısımlarına yeşil çay posası hafif şekilde sürülebilir. Yeşil çaydaki yatıştırıcı maddeler faydalı olacaktır.
Göz Alerjisi İçin En İyi Damlalar
Göz alerjisi için damla kullanımı birçok seçenekle değerlendirilebilir. Damla için eczaneden reçetesiz başvurular yapabileceğiniz gibi hastaneden reçeteli ilaçlar da alabilirsiniz. Alerji durumuna göre değişen bir süreç olacaktır. Ciddi durumdaki göz alerjisi sorunu için hastane ardından reçeteli ilaç almak daha doğru olacaktır.
1-) Göz kuruluğuna bağlı bir alerji varsa kayganlaştırıcı göz damlaları talep edilebilir. Genelde bilgisayar kaynaklı bir göz kaşınması durumu vardır. Gözdeki nemi artıran damlalar sayesinde rahatsızlık hissi giderilecektir.
2-) OTC göz damlaları reçetesiz satılan göz damlaları arasındadır. Hafif çaplı alerjilerde, geçici alerjilerde bu damlalar kullanılabilir. Fakat yine de garanti olması için doktor ardından bu damlaları kullanmak önemlidir.
3-) Gözlerinizdeki kırmızılığın azalması için kullanılması gereken damlalar dekonjestan göz damlalarıdır. Göz kanlanmasına ne iyi gelir sorusu bu noktada önemlidir. Kuruluk harici göz alerjileri olduğunda bu damlalardan faydalanmak gerekmektedir.
4-) Göz için kayganlaştırıcı jel veya merhem kullanacakların uyumadan önce bu ilaçları göze sürmeleri gerekecektir. Alerji derecesine göre damlalara ek verilebilir.
5-) Mevsim geçişlerinde havadaki polene bağlı gözlerde alerji olabilir. Göz kızarıklığı ve kaşıntı nedeni uykusuzluk, yorgunluk gibi nedenlerleyse alerji giderici polen damlaları kullanılabilir.
6-) Yoğun göz kaşıntısı için göz damlası kullanacakların “Antihistaminik” seçeneklerden almaları gerekmektedir. Göz dokusunda bulunan histamin karşıtı damlalar şişlik ve sulanma sorununu da azaltacaktır.
7-) Gözde enfeksiyona bağlı kaşınma ve alerjik reaksiyonlar varsa alınacak ilaçların mutlaka doktor kontrolünde olması gerekmektedir. Bazı göz hastalıklarına bağlı sorunlar nedeniyle uygun damla vs. verilebilir. Bakteriyel konjonktivit sorunlarında bu durum olabilmektedir. Ağrılı Göz alerjisi - akıntısı durumlarında göz damlası reçeteli alınmalı bakteriyel konjonktivi tedavisinde uygulanmalıdır.
Mevsimsel Göz Alerjisi Geçmiyorsa | Göz Alerjisi Kaç Günde Geçer
Göz alerjisinin geçmesi için kesin bir süre bulunmamaktadır. Göz alerjisi geçmediğinde mutlaka bir doktora başvurmalısınız.