Basur için hangi doktora gidilir? Basur problemi neden oluşur? Tıp alanındaki adı hemoroid halk arasında basur rahatsızlığı oldukça sıkıntılı bir durumdur. Basur olan kişilerin makatının etrafında bulunan damarların şişkin hale gelmesi olarak belirtilir. Basur kişinin anüs çevresinde oluşan kaşıntı, ele gelen yumru ve şişkinlik sonucunda hemoroid bölgesinden gelen ağrı ve kanlı dışkı şeklinde belirtiler gösterir. Böyle bir durumla karşılaşan kişinin vakit geçirmeden uzman bir doktora muayene olması gerekir.
Basur Rahatsızlığı İçin Hangi Bölümden Randevu Alınır?
Basur rahatsızlığı için hangi bölümden randevu alınır? Basur rahatsızlığı olan kişilerin hiç vakit geçirmeden randevu alarak bir uzman doktora muayene olmalıdırlar. Peki, bu durumda hangi bölüme başvurmalıdır? Kısaca bilgi vermek istedik.
Basur rahatsızlığı için hangi bölümden randevu alınır? Basur rahatsızlığı ilk olarak dâhiliye gibi gözükse de genel cerrahi bölümünün ilgilendiği bir alandır. Çünkü basur problemi yaşayan bazı durumlarda kişinin operasyon geçirmesi gerekebilir. Basur problemi iç ve dış olarak değişebilir. Bu durumda uzmanın muayene ederek basurun durumunu belirlemesi gerekir.
Basur rahatsızlığı için genel cerrah gerekli muayenelerden sonra basurun durumuna göre gerekli tedaviyi başlatır.
Basur Tedavisi Nasıl Yapılır?
Basur tedavisi nasıl yapılır? Genel cerraha basur tedavisi için gelen kişilerin en çok merak ettiği konular arasındadır. Pek çok kişi bu konuda doktora gitmeye çekinse de basur kendi kendine geçen bir rahatsızlık asla değildir.
Basur tedavisi nasıl yapılır? Genel cerrahi uzmanı öncelikle basurun meydana geldiği bölgeyi inceleyerek basurun durumunu kontrol eder. Basur için hangi doktora gidilir? Sorusunun cevabı olan Genel cerrah şişkinliğin durumunu, kanama durumuna göre kapsamlı yapılan muayeden sonra basurun durumuna göre tedavi yöntemi uygular. Eğer düşük seviyede bir basur türü ise ağrı kesici, fitil, krem ve mendil gibi ilaçlar vererek kişinin tedavisini başlatır.
Basur tedavisinde ilerlemiş durumlarda genel cerrahi uzmanı ilaç tedavisi ile çözemediği durumlarda cerrahi müdahale yapabilir. Genel cerrah ağır durumlarda kolonoskopi uygulaması da isteyebilir.
Basur Olmamak İçin Neler Yapılmalıdır?
Basur olmamak için neler yapılmalıdır? Basur kişilere son derece rahatsızlık veren bir durumdur. Bu yüzden bazı durumlara dikkat edilirse basur rahatsızlığına yakalanmamak elimizde olabilir. Şimdi Bunlardan kısaca bahsedelim.
Basur olmamak için neler yapılmalıdır? Basur rahatsızlığı için ilk sebep kabızlık problemidir. Kabızlık çeken kişilerin fazla zorlamalarından kaynaklanan durumlardan dolayı hemoroit bölgesi zarar görür. Bu yüzden basur olmamak için bol bol su içmeli, lifli gıdalar tüketmeli, probyotikli ürünler kullanılmalıdır. Basur için hangi doktora gidilir? Genel cerrah uzmanları çok uzun süre hareketsiz bir şekilde oturmanın da basura yol açtığını belirtmişlerdir.