3 Hekim Durum Bildirir Raporu Hakkında Bilinmesi Gerekenler
Sağlık alanında en çok istenilen raporlardan biri olan 3 Hekim durum bildirir raporu birkaç saat içerisinde alınabilecek bir rapor değildir. Rapor belirli olan 6 ya da 7 bölümden alınan raporlarının birleştirilip hastane heyetince değerlendirilerek onaylanmaktadır. Hastane tarafından heyet raporu için istenen bölümler şu şekildedir:
- İç Hastalıkları (Dahiliye)
- Genel Cerrahi
- Nöroloji
- Ruh ve Sinir Hastalıkları
- Göz Hastalıkları
- Kulak Burun Boğazdır.
3 Hekim Durum Bildirir Raporu Nasıl Alınır?
3 Hekim durum bildirir raporu randevulu ve randevusuz olmak üzere iki şekilde alınmaktadır. Rapor hem devlet hem de özel hastanelerden alınabilmektedir. Bazı hastanelerde rapor için randevu şartı aranmamaktadır ancak şartı bulunan hastaneler için Heyet raporu randevusu nasıl alınır? Rapor için randevu alımı ise iki şekilde gerçekleşebilmektedir. İlk yol ALO 182 hattını arayarak randevuyu hangi il, ilçe ve hastaneden almak istediğinizi söyleyerek boş tarihteki randevuyu alabilirsiniz. İkinci yol ise Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden bilgilerinizi girerek uygun olan tarihe Heyet raporu randevunuzu alabilirsiniz. Randevu tarihi geldiğinde muayeneden önce matbu dilekçe doldurulmalıdır. Dilekçe içeriğinde kişi adı ve soyadı, iletişim bilgileri ve bulunuyorsa özel sağlık durumu bulunmalıdır.
Durum Bildirir Raporu Ne Kadar Süre Geçerlidir?
Durum bildirir raporu 3-4 gün içerisinde alınabilmekte iken Tam teşekkülü sağlık raporu 7 gün içerisinde alınabilmektedir. Geçerlilik süresi hastanın sağlık durumuna bağlı olmakla beraber 3 Hekim durum bildirir raporu 90 günlük geçerlilik süresine sahiptir. Bazı 3 Hekim durum bildirir raporu geçici olarak verilebilmektedir. Bu tür geçici raporların geçerlilik tarihi rapor üzerinde belirtilmektedir.